Aprovació Moció per l’abandonament del Glifosat i d’altres herbicides

stop-glifosato-def

El 28 d’abril de 2016 es va aprovar la Moció Per l’abandonament del Glifosat i de tots els herbicides químics de síntesi de la jardineria municipal de Sant Joan Despí, que ha estat promoguda per la Cooperativa de Consum Ecològic i Local L’Esplet.

mocio-glifosat-def

Arran d’una consulta al nostre ajuntament des del Observatori Ciutadà Municipal sobre quins productes químics en general es feien servir al poble (parcs, vies públiques, arbrat, entre d’altres), des de l’Esplet es va engegar una campanya de sensibilització sobre com podíem eliminar l’ús de determinats productes com ara el Glifosat (herbicida molt perillós per la salut i el medi ambient, declarat possiblement cancerigen per l’OMS).

Posteriorment es va organitzar una xerrada informativa sobre aquests productes, mesures de prevenció i possibles alternatives, al centre cívic de Les Planes (Xerrada “Glifosat, un perill invisible”).

Finalment, ens vam reunir amb els grups polítics del consistori i vam presentar aquesta moció. Després d’algunes negociacions, vam arribar a un acord de document  que creiem que recull la majoria d’aspectes que proposàvem des de L’Esplet.

Estem content@s per aquesta aprovació. Sabem que és només l’inici d’un camí cap a un poble més saludable i mes respectuós amb el medi ambient.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s