Xerrada “Glifosat, un perill invisible”

Recentment s’ha confirmat, a través de l’Observatori Ciutadà Municipal de Sant Joan Despí, que l’herbicida Glifosat s’utilitza a la nostra ciutat. La seva utilització, que té els seus orígens en l’agricultura  transgènica, s’ha estès en nombrosos àmbits del nostre entorn més proper, i el seu ús no ha parat de créixer durant els darrers anys.stopglifosatbido_phixr.png

El Març de 2015 la Organització Mundial de la Salut (OMS) l’ha classificat com a plaguicida potencialment cancerigen, i existeixen nombrosos estudis epidemiològics i de laboratori que evidencien els seus efectes nocius greus sobre la salut humana.

Cada cop són més els municipis que es declaren lliures de Glifosat i opten per mètodes alternatius al seu ús, productes innocus o mètodes físics que no necessàriament comporten grans costos addicionals.

Des de la Cooperativa de Consum Ecològic Esplet hem organitzat una xerrada informativa dels efectes nocius d’aquest herbicida sobre la nostra salut, i sobre el medi ambient.

Creiem que hem d’aconseguir un entorn proper menys nociu per nosaltres i molt especialment pels nostres nens i nenes, i des de l’Esplet estem convençuts i convençudes que podem promoure el canvi al nostre municipi.

 El Glifosat va ser  el “producte estrella” de la xerrada, però també vam rebre informació sobre d’altres productes tant o més nocius, i vam conèixer d’altres iniciatives i campanyes que s’han posat en pràctica, i possibles alternatives.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s