Benvinguda

(en pcs de pantalla petita, visualitzeu amb zoom menor de 100%)

Què volem ?

La nostra missió, entre les persones que formem part d’aquesta associació, és crear un espai de consum de productes ecològics i de proximitat, i generar un espai d’intercanvi d’idees. Volem difondre un model de consum sostenible i fomentar la sobirania alimentària.

IMG-20160225-WA0006

Per tal d’aconseguir-ho pretenem que el nostre projecte sigui autogestionat: que es nodreixi de les aportacions dels associats i associades, i de les activitats que siguem capaços d’emprendre entre tots i totes. Així doncs, no tenim persones alliberades que facin tasques de subministrament, de distribució, d’administració o de coordinació; no tenim comercials que contactin amb productors, etc. sinó que tot ho fem entre tots i totes. Ho fem, de vegades, a través de comissions; de vegades, de manera individual (unitats de consum).

Com ens organitzem?

Com que som una cooperativa, cal fer-se’n sòcies, per poder adquirir productes. La persona o diverses persones que demanen una cistella setmanal, els anomenem “Unitat de consum” (a partir d’ara UC). Entre el dijous i el diumenge cada UC fa, per internet a través de la nostra aplicació en línia, la comanda dels productes que desitja (cistella oberta) i que rebrà la setmana següent.

Els dijous de cada setmana, a la tarda (18:30 – 20:30 h, aproximadament), tres UCs fan al local el manteniment setmanal i el repartiment dels aliments que demanem. Una d’elles gestiona, telemàtica o presencialment, l’aplicació de gestió de les comandes. Les altres dues es dediquen a fer les cistelles. Aquestes tasques es reparteixen entre nosaltres, seguint un calendari que elaborem trimestralment. Hem de tenir el compromís de col·laborar regularment en aquest repartiment.

El dijous al vespre el local roman obert perquè tothom reculli la seva cistella. Sempre d’acord amb les mesures sanitàries vigents. En cas de no poder anar-hi els dijous, les UCs també poden fer la recollida de productes individualment a discreció.

Cada setmana, la comissió d’economia gestiona el pagament de les UCs per internet, i les factures que els proveïdors envien. 

Cada setmana, la comissió de comandes gestiona les comandes a proveïdors, l’oferta setmanal de productes i els documents per fer les cistelles.

Periòdicament, la comissió de consum treballa els assumptes relacionats amb proveïdors, amb oferta i amb preus.

Periòdicament, la comissió de difusió treballa els assumptes relacionats amb les comunicacions (calendari, correu electrònic, grup de missatgeria Telegram, web, xarxes socials) i amb les activitats socials.

Periòdicament, la comissió de local treballa els assumptes relacionats amb el manteniment general del local.

Periòdicament, la comissió d’informàtica treballa els assumptes relacionats amb els dispositius informàtics del local i amb l’aplicació de comandes en línia.

Periòdicament, totes les UCs actives participem en les assemblees que és l’únic òrgan de debat i de decisió de la cooperativa.

Hem d’estar disposats / disposades a participar activament en l’assemblea, en les comissions o en grups de treball.

On ens trobem ?

El nostre correu de contacte per a qualsevol consulta és: consum.verd.stjoan@gmail.com.

Els dijous, de 18:30 a 20:30 h, ens trobareu al local: C/ Baltasar d’Espanya, 4 – Sant Joan Despí.